Bezlepkové borůvkové muffiny

Bezlepkové šílenství už zamířilo i do mé kuchyně, mám křičet hurrááá? Nebo začít propadat panice, jakou mám asi použít mouku?

Pohanková je doma pořád a zkusila jsem zakoupit rýžovou, říkala jsem si,  že rýže nemá nijak výraznou chuť, takže by to mohlo být ok.

Výsledek mě mile překvapil 🙂

20160124_124410

200g (1 hrnek) borůvek (použila jsem mražené), 100g změklého másla, 100g hnědého cukru, 1 sáček bio vanilkového cukru, 2 vejce, 100 g hladké rýžové mouky, 20 g pohankové mouky, 1 čl vinného kamene (kypřícího prášku), 100 ml mléka

Ušleháme máslo s cukrem, vmícháme vejce. Přidáme suché ingredience a na konec pomalu vmícháme ovoce, abychom ho moc nepomačkali.

řez

Formičky na mufíky plníme do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě (160°C) dokud nejsou tzv „na špejli“

20160124_124310

Dobrou chuť, Bo 🙂

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře