Cuketový perník s karobem a celozrnnou moukou

Můj oblíbený perník z cukety.

Mám ho ráda politý čokoládou, ale i bez polevy je to chuťový zážitek. Koláč je krásně vláčný, voní skořicí tak, že ke kávě si musíte prostě přidat 🙂

20150711_153035

 na koláčkovou formu o průměru 25 cm jsem použila tolik surovin:

2 vejce, 140 g přírodního cukru, 140 ml oleje, 260 g nastrouhané cukety, 260 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžíce karobu, 1 prášek do perníku, 1 lžičku skořice, 1 lžíci vinného kamene

Nejrpve v míse utřeme vejce, cukru, olej a karob. Přidáme cuketu a zbytek suchých ingrediencí. Těsto by mělo být trochu tekuté, pokud máte konzistenci moc tuhou, přidejte trochu vody.

Vlijte do vymazané koláčové formy a pečte cca 30 min na 160°C. Jestli je koláč hotový poznáte na špejli, když se na ni těsto nelepí, vypínejte, vyndávejte a nechte se pohltit tou vůní. Po vychladnutí polijte čokoládou, ale i bez ní je to mňam.

20150711_134746

Těsto můžete použít i na muffiny a dát dětem jako svačinku do školy, či na výlet.

Dobrou chuť, přeje Bo 🙂

 Tip: pokud použijete místo karobu kakao, snižte množství o půl lžíce nebo přidejte více vody

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *