Cuketový perník s karobem a celozrnnou moukou

Můj oblíbený perník z cukety.

Mám ho ráda politý čokoládou, ale i bez polevy je to chuťový zážitek. Koláč je krásně vláčný, voní skořicí tak, že ke kávě si musíte prostě přidat 🙂

20150711_153035

 na koláčkovou formu o průměru 25 cm jsem použila tolik surovin:

2 vejce, 140 g přírodního cukru, 140 ml oleje, 260 g nastrouhané cukety, 260 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžíce karobu, 1 prášek do perníku, 1 lžičku skořice, 1 lžíci vinného kamene

Nejrpve v míse utřeme vejce, cukru, olej a karob. Přidáme cuketu a zbytek suchých ingrediencí. Těsto by mělo být trochu tekuté, pokud máte konzistenci moc tuhou, přidejte trochu vody.

Vlijte do vymazané koláčové formy a pečte cca 30 min na 160°C. Jestli je koláč hotový poznáte na špejli, když se na ni těsto nelepí, vypínejte, vyndávejte a nechte se pohltit tou vůní. Po vychladnutí polijte čokoládou, ale i bez ní je to mňam.

20150711_134746

Těsto můžete použít i na muffiny a dát dětem jako svačinku do školy, či na výlet.

Dobrou chuť, přeje Bo 🙂

 Tip: pokud použijete místo karobu kakao, snižte množství o půl lžíce nebo přidejte více vody

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře