Gomasio – Sezamská sůl

Sezamská sůl – směs sezamu a soli působící léčebně na vnitřní prostředí těla.

Obvykle se vyrábí v poměru 1:18, tj. 1 díl soli a 18 dílů sezamového semínka. Semínka přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Na suché pánvi je opražíme, čekáme až jdou rozemnout mezi prsty, pozor na připálení. Shrneme je na pánvi stranou a na prostředku prohřejeme sůl.DSCN2185

Ještě horké vsypeme do třecí misky (nejlepší je miska „Suribachi“, která má šikmé rýhy), spirálovým pohybem třeme, dokud se 80% semínek nespojí se solí. Vychladlé uchováváme v lednici.

Používá se místo soli na posyp jídla, nepřekračujte množství 1 lžička na osobu na den.  Velmi chutné je i ze lněných semínek, dá se koupit v prodejnách zdravé výživy z dýňových semínek, vyzkoušejte.

A co Gomasio umí? – Podporuje trávení, vstřebání potravy ve střevech, zlepšuje kvalitu krve, odstraňuje celkovou únavu, pomáhá odstraňovat bolesti hlavy a zubů, takže takový malý domácí zázrak.

 

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře