Kroupy s cizrnou a hrachem

Kroupy byly dříve velmi častým pokrmem, píseň Hrách a kroupy, to je hloupý…. známe snad všichni, už naši předkové věděli, že kombinace obilovin a luštěnin dává kompletní bílkovinu. Dnes je dávají lidé nejčastěji do polévky s uzeným masem.  Já zkouším jiné kombinace  🙂

1 hrnek krup, 100g cizrny, 100g hrachu (tady jsem použila žlutý půlený),olej, sůl, wakame, 1 mrkev, 1 cibule, mistička čínského zelí, ředkvička, 1 lžíce červeného kysaného zelí, kousek  Kapustového gratinu.

Kroupy i luštěniny namočíme přes noc, každé zvlášť. Ráno vodu slijeme. Kroupy vaříme v poměru 1:2 (vody) 40 minut pří nízké teplotě. Luštěniny vaříme ve větším množství vody s řasou wakame, také 40 minut. Na oleji restujeme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na kolečka krájenou mrkev a posypeme kmínem a solí. Podlijeme vodou a dusíme mrkev do měkka, přidáme luštěniny a kroupy. Necháme prohřát, vypneme, vmícháme mističku čínského zelí, dle chuti přidáme sójovou omáčku.

Na talíři ozdobíme ředkvičkou, přidáme kousek gratinu a porci kysaného zelí. Množství je na 4 porce.

 

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře