Kvasnicové špaldové cukroví

Základní recept mám od kamarádky Zdeňky, jen jsem nahradila bílou mouku špaldovou a bílý cukr třtinovým 🙂

400 g špaldové celozrnné mouky, 300 g másla, 6 lžic mléka, 1 kostka droždí.

V míse uděláme kvásek a pak smísíme s ostatními ingrediencemi. S těstem se pracuje dobře i bez podsypu. Pečeme na 160°C do zlatova a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru  (vyrábím si ho ze třtinového v mixéru, vždy jen potřebné množství).

Drožďáčky jsou hodně křehoučké, ukládejte opatrně.

 

 

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře