Pořád jsem přemýšlela, jak si udělat dezert bez mouky s velkým množstvím ovoce, aby to ještě byl dezert. A tak jsem objevila jakýsi recept na crumble. Je to vlastně ovoce zapečené pouze drobenkou. Zkusila jsem klasickou drobenku trochu pozměnit a výsledek je mňam.
Připravte si podle velikosti zapékací mísy, kterou máte k dispozici, dušené ovoce, jednodruhové, nebo prostě mix, který máte rádi.
Ovoce vařím bez cukru, vždy přidám špetku soli, dělá to divy 🙂
Na střechu budete potřebovat trochu másla (pro vegany lze nahradit olejem s neutrálním aroma), vloček, sezamových semínek a datlového sirupu.
Na průměr formy 20 cm stačí hrnek ovesných vloček a půl hrnku semínek, tuk podle toho, aby se to trochu lepilo a sirup, podle chuti na sladké 🙂
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C pěkně do zlatova a křupava. Výborné je to ještě trochu teplé, ale i vychladlé sousto stojí za hřích bez výčitek
Dobrou chuť přeje Bo 🙂