Ovoce pod vločkovou střechou – Crumble

Pořád jsem přemýšlela, jak si udělat dezert bez mouky s velkým množstvím ovoce, aby to ještě byl dezert. A tak jsem objevila jakýsi recept na crumble. Je to vlastně ovoce zapečené pouze drobenkou. Zkusila jsem klasickou drobenku trochu pozměnit a výsledek je mňam.

Připravte si podle velikosti zapékací mísy, kterou máte k dispozici, dušené ovoce, jednodruhové, nebo prostě mix, který máte rádi.

Ovoce vařím bez cukru, vždy přidám špetku soli, dělá to divy 🙂

20150927_083633

Na střechu budete potřebovat trochu másla (pro vegany lze nahradit olejem s neutrálním aroma), vloček, sezamových semínek a datlového sirupu.

20150920_083545

Na průměr formy 20 cm stačí hrnek ovesných vloček a půl hrnku semínek, tuk podle toho, aby se to trochu lepilo a sirup, podle chuti na sladké 🙂

20150920_083758

Pečeme v předehřáté troubě na 160°C pěkně do zlatova a křupava. Výborné je to ještě trochu teplé, ale i vychladlé sousto stojí za hřích bez výčitek

20150920_160757  20150928_140105 20150928_185053

Dobrou chuť přeje Bo 🙂

Tagy:
Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře