Pizza z červené řepy

Co takhle vyzkoušet pizzu bez mouky? Mám pizzu moc ráda, ale dávám si ji zřídkakdy, celozrnný korpus, který by mi chutnal jsem stále neobjevila a dávat si často obyčejnou z bílé mouky, je mi už proti mysli, tak jsem vyzkoušela tuto.

Isnpirace z knihy „Thrive diet“  přizpůsobený mým možnostem, ze základním těstem už se dá dělat cokoliv. Posypat sýrem, péct jen tak a ozdobit si ho po upečení, udělat z něho sušenky a k nim použít nějaký dip. Fantazii se prostě meze nekladou.

1 šálek jemně strouhané syrové červené řepy, 2 šálky slunečnicového semínka, 1/4 šálku kokosového oleje , špetka mořské soli, „rajčatovou omáčkou“ dle chuti

Slunečnicová semínka s kokosovým olejem rozmixuji, přidám řepu a mixuji do konzistence těsta. Vmíchám špetku soli. Těsto rozprostřu na vymazaný plech, potřu omáčkou. Pokud mám doma „Tofu sýr“ posypu a peču na 150°C cca 1/2 hodiny, okraje začnou trochu zlátnout. Jinak upeču korpus jen s omáčkou a podávám obložený čerstvou zeleninou.

Na obrázku je varianta s rucolou, posypaná sezamovým gomasiem a lžící lahůdkového droždí.

DSCN2309

Tato pizza zasytí, já si dávám polovinu k večeři a druhá mi stačí v práci na oběd.

Tagy:
Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře