Veganský agarový koláček

Venku jsou parné dny a já mám chuť na nějaký nedělní dezertík. Co upéct?

Cože péct v tomhle pařáku? Představa na infarkt. Taky bych si dala moučník bez mouky, aby nebyl těžký ……..

Na takovouto situaci je nejlepší kombinace raw základu a něčeho jemného navrch, jenže co?

Všude v časopisech se servírují cheescakeky a želatinové dorty se sušenkovým základem. Často jsou nazývány jako nepečené dorty? To mi řekněte, jak ty sušenky vznikají ???

No nebudu se rozčilovat a vytvořím opravdu nepečený zákusek navíc jen ze 4 ingrediencí 🙂

Připravte si: 100g kešu oříšků, 4 vypeckované datle, 400 ml ovesného mléka, 1 lžíci práškového agaru

Oříšky a datle namočte cca na 2 hodinky, pak sceďte, rozmixujte a natlačte do kulaté dortové formy ( 20 cm průměr), vyložené pečícím papírem. (ale není to nezbytně nutné, pokud vám nevadí, že si krájením můžete formu poškodit)

V kastrůlku smíchejte mléko s agarem. Důkladně rozmíchejte. Ve chvíli, se směs začne vařit, nalijte ji opatrně na oříškovo-datlový korpus a nechejte vychladnout. Aby byl dezertík v létě dokonalý, uchovávejte ho v lednici a před podáváním ozdobte čerstvým ovocem.

20150705_150559

Jedla jsem s jahodami a malinami a moc mi to chutnalo. Nejedná se o přeslazenou bombu.

Pokud si chcete život více osladit, pokapejte ovoce agávovým sirupem 🙂

Mňam a dobrou chuť přeje Bo

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře