Už jste o něm slyšeli ? Nebo jste ho dokonce ochutnali? Svoji zlatavou barvou připomíná tekutý med, chuťově se, ale jako jediný nejvíc podobá rafinovanému cukru.
Proto se stal oblíbenou náhradou v běžných receptech dnešní doby.
Pochází z Mexika z modré agáve, její nektar se fermentuje a pak se z něj vyrábí tequila. Nefermentovaná agávová šťáva je vynikající zdroj snadno stravitelných pomalu uvolňujících sacharidů a stopových minerálů.
Má nízký glykemický index 22, je tedy jako sladidlo vhodný i pro diabetiky, ale nic se nemá přehánět.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 360 kcal/1507 kJ
Proteiny 0 g
Tuky 0,2 g
Sacharidy 90 g
Vyzkoušejte ho, stojí za to ho zařadit místo cukru, třeba na ovoce, do čaje ………… Koupit se dá ve zdravé výživě, v dm, kdekoliv. já ho kupuji tu.