Bezlepkové šílenství už zamířilo i do mé kuchyně, mám křičet hurrááá? Nebo začít propadat panice, jakou mám asi použít mouku?
Pohanková je doma pořád a zkusila jsem zakoupit rýžovou, říkala jsem si, že rýže nemá nijak výraznou chuť, takže by to mohlo být ok.
Výsledek mě mile překvapil 🙂
200g (1 hrnek) borůvek (použila jsem mražené), 100g změklého másla, 100g hnědého cukru, 1 sáček bio vanilkového cukru, 2 vejce, 100 g hladké rýžové mouky, 20 g pohankové mouky, 1 čl vinného kamene (kypřícího prášku), 100 ml mléka
Ušleháme máslo s cukrem, vmícháme vejce. Přidáme suché ingredience a na konec pomalu vmícháme ovoce, abychom ho moc nepomačkali.
Formičky na mufíky plníme do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě (160°C) dokud nejsou tzv „na špejli“
Dobrou chuť, Bo 🙂