Bezlepkový perník z kokosové mouky

Občas pro zpestření jídelníčku vyzkouším něco dobrého a na tenhle koláč jsem narazila na stránce jídelní plán. Hledala jsem něco, kde bych mohla uplatnit kokosovou mouku, která mi doma už nějakou dobu čekala na použití.

Původní recept jsem upravila, použila jsem třtinový cukr, vinný kámen a trochu ccrumu pro vůni a nadýchanost, jak to říkavala už moje babi.

Co bude potřeba?

  • 6 vajec velikosti M
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 15 g kakaa
  • 35 g kokosové mouky
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžička vinného kamene
  • 80 g hořké čokolády
  • strouhaný kokos na posyp

Postup:

Z šesti bílků si vyšlehejte tuhý sníh a dejte stranou. V míse ušlehejte žloutky s cukrem, rumem a schladlým málem.

Do žloutkové hmoty přidejte promíchané sypké ingredience, do směsy postupně vmíchejte sníh až se vše krásně spojí.

Nalijte do formy vyložené pečícím papíre. (použila jsem formu o průměru 24 cm a celková výška je 2,5 cm).

Dejte péct do trouby vyhřáté na 160° C po dobu 30 minut, těsto se nesmí lepit na špejli.

Je upečený? Tak to přijde zdobení. Na vrch koláče položte hořkou čokoládu a ponechte ještě 2 minutky v zavřené troubě.

Koláč vyjměnte, čokoláda je krásně roztavená a můžete jí rozetřít po povrchu a celé posypat kokosem.

Dobrou chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *