To je recept na obměnu klasického bílého biskupáčku. Ječná mouka je bohatá na vitamíny a minerální látky, chuťově není nijak výrazná a peče se s ní jako s pšeničnou.
Připravte si cca sušené nebo kompotované ovoce cca 150g, použila jsem zbytek okapaných kompotovaných borůvek, trochu pokrájených datlí, rozinek a pár bohužel kandovaných brusinek. 200g mletých vlašských ořechů ( ořechy lze kombinovat s mandlemi, slunečnicovým semínkem, kešu …) , nemusíte mlet, ale pro děti mletí preferuji, zabraňuji následné pitvě dezertu na talíři
125g ječné mouky , 2lžičky vinného kamene, 1 lžička mleté skořice – společně promícháme
3 vejce a 125g přírodního třtinového cukru důkladně rošleháme
Do rozšlehaných vajec vmícháme ovoce, mleté ořechy, mouku s kořením a kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170°C cca 35min.
Zkuste tzv. na špejli a nechte po vypnutí vychladnout v troubě, aby nesednul. Byla by to škoda
Inspirovala jsem se receptem z televizního pořadu Kluci v akci