Biskupský chlebíček z ječné mouky

To je recept na obměnu klasického bílého biskupáčku. Ječná mouka je bohatá na vitamíny a minerální látky, chuťově není nijak výrazná a peče se s ní jako s pšeničnou.

Připravte si cca sušené nebo kompotované ovoce cca 150g, použila jsem zbytek okapaných kompotovaných borůvek, trochu pokrájených datlí, rozinek a pár bohužel kandovaných brusinek. 20150513_194125200g mletých vlašských ořechů ( ořechy lze kombinovat s mandlemi, slunečnicovým semínkem, kešu …) , nemusíte mlet, ale pro děti mletí preferuji, zabraňuji následné pitvě dezertu na talíři20150513_194725

125g ječné mouky , 2lžičky vinného kamene, 1 lžička mleté skořice – společně promícháme

3 vejce a 125g přírodního třtinového cukru důkladně rošleháme

20150513_194339

 

Do rozšlehaných vajec vmícháme ovoce, mleté ořechy, mouku s kořením a kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170°C cca 35min.

Zkuste tzv. na špejli a nechte po vypnutí vychladnout v troubě, aby nesednul. Byla by to škoda

Inspirovala jsem se receptem z televizního pořadu Kluci v akci

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *