Biskupský chlebíček z ječné mouky

To je recept na obměnu klasického bílého biskupáčku. Ječná mouka je bohatá na vitamíny a minerální látky, chuťově není nijak výrazná a peče se s ní jako s pšeničnou.

Připravte si cca sušené nebo kompotované ovoce cca 150g, použila jsem zbytek okapaných kompotovaných borůvek, trochu pokrájených datlí, rozinek a pár bohužel kandovaných brusinek. 20150513_194125200g mletých vlašských ořechů ( ořechy lze kombinovat s mandlemi, slunečnicovým semínkem, kešu …) , nemusíte mlet, ale pro děti mletí preferuji, zabraňuji následné pitvě dezertu na talíři20150513_194725

125g ječné mouky , 2lžičky vinného kamene, 1 lžička mleté skořice – společně promícháme

3 vejce a 125g přírodního třtinového cukru důkladně rošleháme

20150513_194339

 

Do rozšlehaných vajec vmícháme ovoce, mleté ořechy, mouku s kořením a kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170°C cca 35min.

Zkuste tzv. na špejli a nechte po vypnutí vychladnout v troubě, aby nesednul. Byla by to škoda

Inspirovala jsem se receptem z televizního pořadu Kluci v akci

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *