Cuketa na grilu

Pokud přestáváte jíst maso a doposud jste se snažili položit na gril jen to, co dokázalo projít kolem, může být tento recept inspirací.

Vám, kteří máte velkou úrodu cuket možná tato možnost obohatí grilovací menu.  Jdeme na to.

Množství cukety, které chceme grilovat, sůl, česnek, olivový olej

Cuketu nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka, rozložíme na plech, posolíme a necháme vypotit. Díky soli pustí přebytečnou vodu, kterou setřeme za 10min papírovou útěrkou.

V míse si připravíme olivový olej, který ochutíme solí a lisovaným česnekem, všechny tři přísady se dají dle libosti přidat.

20150808_172423

Cuketu grilujeme na sucho, nejlépe na tácku, protože s radostí propadává dolů. Za občasného otočení ugrilujte do měkka. Ugrilovanou cuketu vložte do mísy s dresinkem a promíchejte.

20150808_191207

Chutná výtečně 🙂

Místo česneku vyzkoušejte oblíbenou směs koření, hořčici, fantazii se meze nekladou.

Přeji Vám dobrou chuť.

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *