Můj oblíbený perník z cukety.
Mám ho ráda politý čokoládou, ale i bez polevy je to chuťový zážitek. Koláč je krásně vláčný, voní skořicí tak, že ke kávě si musíte prostě přidat 🙂
na koláčkovou formu o průměru 25 cm jsem použila tolik surovin:
2 vejce, 140 g přírodního cukru, 140 ml oleje, 260 g nastrouhané cukety, 260 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžíce karobu, 1 prášek do perníku, 1 lžičku skořice, 1 lžíci vinného kamene
Nejrpve v míse utřeme vejce, cukru, olej a karob. Přidáme cuketu a zbytek suchých ingrediencí. Těsto by mělo být trochu tekuté, pokud máte konzistenci moc tuhou, přidejte trochu vody.
Vlijte do vymazané koláčové formy a pečte cca 30 min na 160°C. Jestli je koláč hotový poznáte na špejli, když se na ni těsto nelepí, vypínejte, vyndávejte a nechte se pohltit tou vůní. Po vychladnutí polijte čokoládou, ale i bez ní je to mňam.
Těsto můžete použít i na muffiny a dát dětem jako svačinku do školy, či na výlet.
Dobrou chuť, přeje Bo 🙂
Tip: pokud použijete místo karobu kakao, snižte množství o půl lžíce nebo přidejte více vody