Dýně zapečená s růžičkovou kapustou

Nechávám si celou zimu na zahradě růžičkovou kapustu a chodím olupovat, obsahuje mnoho draslíku, manganu a hlavně vlákniny, té není nikdy dost. V kombinaci s dýní je to pochoutka.

Kus oloupané a na proužky nakrájené dýně, 10 růžiček kapusty, 100 g nivy, 50 g goudy, 4 větvičky tymiánu,2 dcl smetany nebo rostlinného mléka, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, řepkový olej.

Kapustičky očistíme a povaříme do měkka (stačí 8 minut), do zapékací mísy naskládáme dýni, pokapeme olejem, posolíme, opepříme a promneme. Přidáme scezené kapustičky. Do smetany si rozmačkáme česnek a promícháme, zalijeme zeleninu, poklademe větvičkami tymiánu a sýrem. Pečeme na 180°C tak dlouhou až se nám bude líbit kůrčička – cca 30 minut.

Uvedený recept je tak na 2 porce jako hlavní jídlo, nebo na 4 jako příloha.

 

 

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *