Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýně pěstuji už pátým rokem a pokaždé se zamiluji do té syté oranžové, kterou neztratí ani varem :), při správném uskladnění vydrží skoro do jara, i když takovou nadprodukci jsme měli jen jednou :). Čočku přidávám chci-li navýšit obsah bílkovin, chuťově v polévce není téměř znát.

Kousek oloupané a vydlabané na velké kostky nakrájené dýně, 1 větší cibule nakrájená na větší kusy, 50 ml omyté červené čočky, sůl

Buď můžete dát vše do rendlíku, osolit, zalít vodou. Nebo zeleninu i s čočkou nejdříve orestujete na malém množství řepkového oleje a pak zalijete vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem. Obě možnosti po přivedení k varu vaříme cca 15 minut. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Na talíři posypeme dýňovými semínky, které jsme pracně čistili, sušili a loupali 🙂

DSCN2035

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *