Falafel

Moje oblíbené cizrnové karbanátky.

Cizrna, česnek, dobromysl, sůl, pepř

Přes noc namočíme libovolné množství cizrny, ráno vodu slijeme. Nyní jsou dvě možnosti, buď můžeme cizrnu a všechny ingredience hned rozmixovat, nebo vyměnit vodu a nechat 40 minut povařit, scedit a pak se zbytkem ingrediencí rozmixovat. V rychlé variantě doporučuji přidat vejce, hrozí zavaření mixéru.

Lžící klademe na pečící papír a lehce potřeme olejem. Pečeme na 170°C do zlatova. Pokud se rozhodneme pro smažení, přidejte do těsta vejce, bude to lépe držet. Výborným chuťovým doplňkem je sojová nebo normální majonéza.

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *