Kurkuma má dost zemitou chuť, která může jednoho i odradit. Ani já nepatřím do okruhu jejich milovníků, jenže na druhé straně je pro naše zdraví velmi přínosná.
Našla jsem způsob jak ji do denního menu zařadit.
Ukrývám ji do ranní kávy ve formě kurkumové pasty. Do šálku si přidávám ještě špetku skořice a na doslazení čekankový sirup.
Co budete potřebovat?
- 1 šálek vody
- 1/2 šálku kurkumy
- 1 lžičku mletého pepře
- 1/4 šálku kokosového oleje
- sklenička na skladování (cca 250 ml)
Vodu s kurkumou dejte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Stáhněte teplotu a za stálého míchání vařte cca 7 minut. Jde o získání husté pastovité konzistence.
Odstavte z plotny. Když mírně zchladne vmíchtejte pepř a kokosový olej. Pastu přelijte do uzavíratelné sklenice a po vychladnutí skladujte v lednici.
Toto množství spotřebujete zhruba za týden. V rámci úspory času nedoporučuji vytvářet vyšší dávku, může se začít kazit.
Dávkování: 1 lžička denně do šálku kávy s mlékem, špetkou skořice a čekankového sirupu
Ještě dodám, osobně konzumuji jen černou a neslazenou kávu, ale kvůli kurkumě dělám jednou denně vyjímku 🙂
Z počátku můžete mít rychlejší pohyb střev, ale vše se vyrovná a budete se cítit odolnější proti okolním virům a bacilům a za to to stojí 🙂