Luxusní rebarborový koláč

Rebarbora, rostlina, která zraje v červnu a chutná trochu jako kyselejší jablko. Bujaře roste do podzimu, ale to už dřevnatí. Proto neváhejte a upečte si teď v červnu výborný koláč. Podle úrody ho stihnu většinou 2x 🙂

1kg rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme do mísy a zasypeme třtinovým cukrem, necháme přes noc v lednici. Rebarbora změkně a pustí hodně šťávy.

20150612_204449

Těsto: 1 vejce, 100g másla, 250g celozrnné špaldové (nebo pšeničné) mouky, 2 lžíce bílého vína (nebo jablečného džusu), 1 lžíce vinného kamene (2 lžičky prášku do pečiva)

vypracujeme těsto, které necháme v potravinové fólii v lednici min 30 min odpočívat, do vymazané kulaté formy ho vložíme tak, abychom měli okraje, koláč vysypeme scezenou rebarborou, pečeme přikryté pečícím papírem na 160°C cca 40 min.

20150613_090832

 1 vejce, 1 čajová lžička skořice, 200 ml smetany ( já jsem použila kokosové mléko, mňam)  

vyšlehanou směs vlijte do středu koláče na rebarboru, pozor ! nepřelijte,

20150613_094405

posypte plátkovými mandličkami 

a pečte ještě asi 20 minut do zlatova a do stuhnutí směsi

20150613_113103

Výsledek ? U nás se po něm zaprášilo 🙂 Musím zvážit většího záběru naší zahrady rebarborou.

Dobrou chuť 🙂 Bo

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *