Mrkvové šátečky

Dezert si zamilují nejen milovníci povidel, ale i lidé, kteří se snaží stravovat bez přidávání cukru. Takže máte-li kvalitní povidla bez cukru, můžete začít.

Připravte si:

  • 200 g na jemno nastrouhané mrkve
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g tuku (máslo, rostlinný tuk)
  • špetku soli
  • 1 lžíci vinného kamene
  • 250 g povidel

Povidla dejte zatím stranou.

Ze zbylých surovin připravíte těsto a necháte asi 30 min odpočinout v lednici.

Povrch na vyvalování těsta posypte mouku a těsto válejte na tloušťku cca 3 mm. Na vykrajování a tvoření kapsiček mám formičku. Vy ne?

Žádný strach, šátečky připravíte snadno i bez ní. Těsto nakrájíte na čtverečky, doprostřed vyklopíte lžičku povidel, přehnete na půl a kraje ozdobně pomačkáte vidličkou. Šup s nimi na pečící papír

Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 20-25 minut do zlatova.

Pozor krásně voní, ale vydržte a nechte chvíli vychladnout, horká povidla v puse by vám mohli zkazit chuťový zážitek 🙂

Dobrou chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *