Dezert si zamilují nejen milovníci povidel, ale i lidé, kteří se snaží stravovat bez přidávání cukru. Takže máte-li kvalitní povidla bez cukru, můžete začít.
Připravte si:
- 200 g na jemno nastrouhané mrkve
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g tuku (máslo, rostlinný tuk)
- špetku soli
- 1 lžíci vinného kamene
- 250 g povidel
Povidla dejte zatím stranou.
Ze zbylých surovin připravíte těsto a necháte asi 30 min odpočinout v lednici.
Povrch na vyvalování těsta posypte mouku a těsto válejte na tloušťku cca 3 mm. Na vykrajování a tvoření kapsiček mám formičku. Vy ne?
Žádný strach, šátečky připravíte snadno i bez ní. Těsto nakrájíte na čtverečky, doprostřed vyklopíte lžičku povidel, přehnete na půl a kraje ozdobně pomačkáte vidličkou. Šup s nimi na pečící papír
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 20-25 minut do zlatova.
Pozor krásně voní, ale vydržte a nechte chvíli vychladnout, horká povidla v puse by vám mohli zkazit chuťový zážitek 🙂
Dobrou chuť 🙂