Nesmažené cukeťáky s celozrnnou moukou

Se začátkem července začnou plodit cukety, vždycky v panice, že to nevyjde zasadíme hodně semínek. Většinou se naše obavy nepotvrdí a všechny rostliny rostou a plodí jako divé 🙂 .

Takže je potřeba zapojit fantazii a vařit, smažit, strouhat, péct ……..

Miluju na ni její přizpůsobivost, jak ji okořeníte, tak chutná 🙂

Dá se udělat na tisíc způsobů. Kámen úrazu je, že nám nejvíc chutná smažená v trojobalu nebo jako cukeťák ( cukeťák = bramborák s cukety bez brambor).

Ale představa, že stojím u pánve a nekonečně dlouho smažím, protože mi tu dobrotu berou z talíře jen na něj dopadne a hned prahnou po dalším kousku, jsem zahnala pokusem placky upéci.

VÝSLEDEK????

No přeci super. Nemusím u toho stát a o to víc si na nich pochutnám, jo a taky je tam míň tuku, mňam

cuketa, vejce, sůl, pepř, česnek, celozrnná špaldová mouka (nebo, když nelpíte na celozrnné variantě, vemte mouku hladkou), dobromysl, olej

Cuketu omyjte, oloupejte, zbavte semínek, na hrubo nastrouhejte, osolte. Počkejte 5 min a přes cedník nebo plátno vymačkejte přebytečnou vodu.

Zapněte troubu na 170°C

Do vymačkané cukety přidejte ještě trochu soli (většina se odplavila s vodou), než přidáte vejce klidně směs ochutnejte syrová cuketa je křehká a možná to sníte za syrova jen jako salát 🙂

Přidejte pepř, dobromysl a mouku. Protože budeme směs péct, není potřeba takové množství mouky, přidejte mouku do konzistence tekuté kaše.

20150709_180504

Na vymazaný plech dělejte placičky, nechte péct. Pokud chcete křupavé okraje, po 5 min vyndejte a ještě potřete olejem z vrchní strany. Mňam

Servírujte se zeleninovým salátem nebo s tzatziky

canva cuketaky

Dobrou  chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *