Odpočinkový bochník chleba od Nigelly Lawson

Recept je z kuchařky Vaříme espres, vytrhne vám trn z paty, když potřebujete domácí pečivo,máte jen 2 hodiny času a nechcete se válet s rohlíčkami nebo plést s houstičkami.

200 g ovesných vloček (můžete si udělat i směs z žitných, špaldových, jáhlových… fantazii se meze nekladou), 325 g celozrnné mouky, 1 lžíce mořské soli, 6 g sušeného droždí ( 3/4 sáčku) , 250 ml mléka (kravské, či rostlinné) , 250 ml vlažné vody

Nejdříve smíchejte všechny suché přísady a potom přidejte mokré, vzniklá směs vypadá jako ovesná kaše. Přelijte do chlebové zapékací mísy, kterou si buď předem vymažete tukem, nebo vystelete pečícím papírem. Pokud máte silikonovou formu, tak přímo.

Vložíme do trouby a nastavíme teplotu na 110°C, pečeme 45 minut a zvýšíme teplotu na 180°C a pečeme další hodinu. Hotový chléb poznáme, když na něj po vyklopení zaklepeme a ozve se dutý zvuk. Necháme vychladnout na mřížce.

Po vychladnutí uchovávám zabalené v látkové utěrce a vložné v igelitovém sáčku.

 

 

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *