Ovesná kaše s jablky

  • Množství pro 1 osobu
    • 50 g jemných ovesných vloček
    • 250 ml mléka
    • 1 nastrouhané jablko
    • skořice
    • oříšky a semínka na posyp

Kupujete si instatní kaše, protože nemáte odvahu si uvařit vlastní? Tento recept je jednoduchý, možná budete překvapeni, jak je kaše rychle hotová.

Víte, že oves dodá tělu sacharidy, které se dopoledne hodí?

Přidáte-li semínka a oříšky, dostane do sebe zdravé tuky a trochu bílkovin. A to blaho pro mlsný jazyk 🙂

Kaši si slaďte až na talíři. Vhodnými sladidly jsou med, javorový sirup, čekankový sirup, kokosový cukr, nebo lžička domácí marmelády.

Tento recept s jablíčkem mi v zimě moc chutná, jablíčko kaši trochu okyselí a skořice pěkně zahřeje tělo.

Jak na to?

Náročnost receptu 15 min

Odvažte vločky a odměřte mléko, nastrouhejte jablíčko i se šlupkou.

V hrnci na sucho vločky trochu pražte, když začnou oříškově vonět, přidejte jablíčko. Lehce promíchejte, přidejte mléko a skořici.

Jakmile se mléko ohřeje, začne kaše houstnout, ztlumte teplotu na minimum. Kaši vařte 10min za občasného promíchání.

Teplou nalijte do misky, ozdobte semínky, oříšky, v případě potřeby oslaďte.

Dobrou chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *