Ovoce pod vločkovou střechou – Crumble

Pořád jsem přemýšlela, jak si udělat dezert bez mouky s velkým množstvím ovoce, aby to ještě byl dezert. A tak jsem objevila jakýsi recept na crumble. Je to vlastně ovoce zapečené pouze drobenkou. Zkusila jsem klasickou drobenku trochu pozměnit a výsledek je mňam.

Připravte si podle velikosti zapékací mísy, kterou máte k dispozici, dušené ovoce, jednodruhové, nebo prostě mix, který máte rádi.

Ovoce vařím bez cukru, vždy přidám špetku soli, dělá to divy 🙂

20150927_083633

Na střechu budete potřebovat trochu másla (pro vegany lze nahradit olejem s neutrálním aroma), vloček, sezamových semínek a datlového sirupu.

20150920_083545

Na průměr formy 20 cm stačí hrnek ovesných vloček a půl hrnku semínek, tuk podle toho, aby se to trochu lepilo a sirup, podle chuti na sladké 🙂

20150920_083758

Pečeme v předehřáté troubě na 160°C pěkně do zlatova a křupava. Výborné je to ještě trochu teplé, ale i vychladlé sousto stojí za hřích bez výčitek

20150920_160757  20150928_140105 20150928_185053

Dobrou chuť přeje Bo 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *