Špaldové čokoládové muffiny

U nás doma oblíbení čokoládoví „mufíci“ , při jejich výrobě zaměstnávám děti, jen odměřím ingredience a pak už se střídají v sypání a míchání, zvládnou i plnit silikonové formičky a za trochu následného úklidu to stojí.

2 vejce, 100 ml oleje, 220 ml mléka, 100g přírodního cukru, 30 g karobu, 250g celozrnné špaldové mouky, 1 lžíce vinného kamene, 100g na kostičky nakrájené hořké čokolády (min.50%).DSCN2233

V míse smíchejte tekuté ingredience, přidejte karob a cukr, postupně přidávejte zbytek suchých přísad, čokoládové kousky vmíchejte až do hotové směsi. Formičky na muffiny plňte do 3/4. Pečte v předehřáté troubě na 150°C, zkuste je tzv. na špejli.

Lze do receptu přidat i kakao, ale snižte množství o 10g proti karobu, jinak z toho bude brownies. Nechte si chutnat.

 

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *