Špaldové čokoládové muffiny

U nás doma oblíbení čokoládoví „mufíci“ , při jejich výrobě zaměstnávám děti, jen odměřím ingredience a pak už se střídají v sypání a míchání, zvládnou i plnit silikonové formičky a za trochu následného úklidu to stojí.

2 vejce, 100 ml oleje, 220 ml mléka, 100g přírodního cukru, 30 g karobu, 250g celozrnné špaldové mouky, 1 lžíce vinného kamene, 100g na kostičky nakrájené hořké čokolády (min.50%).DSCN2233

V míse smíchejte tekuté ingredience, přidejte karob a cukr, postupně přidávejte zbytek suchých přísad, čokoládové kousky vmíchejte až do hotové směsi. Formičky na muffiny plňte do 3/4. Pečte v předehřáté troubě na 150°C, zkuste je tzv. na špejli.

Lze do receptu přidat i kakao, ale snižte množství o 10g proti karobu, jinak z toho bude brownies. Nechte si chutnat.

 

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *