Množství na jeden plech
- 1 hrníček o objemu 200 ml
- 1 hrníček xylitolu (třtinového cukru)
- 125g másla
- 1 vejce
- 1,5 hrnku jemných ovesných vloček (mix vloček)
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1 hrnek kokosu
- 1/2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)
- 1/2 lžičky sody
- špetka soli
- 100 g nasekané hořké čokolády
- 1 plech
- 1 arch pečícího papíru
Jsem fanda sušenek typu „Cookies“ , tedy pořádně křupavé máslovky.
Protože se snažím jíst zdravěji, oblíbila jsem si tyto vločkové. Nemám z nich takové výčitky a nebe v hubě taky umí vytvořit.
Přiděluji si 1-2 na den, spíše dopoledne.
Postup
Máslo nechám trochu povolit a utřu s cukrem, přidám vejce. Do vzniklé kaše postupně vmíchám všechny suché přísady v pořadí: vločky, mouka, vinný kámen, soda, sůl, kokos a jestli jste ji při krájení nesnědli, tak hořkou čokoládu
Výsledná směs má být taková, aby jste z ní rukama tvarovali placičky, takže ani tekutá ani sypká.
Na plech vytvořím cca 20 sušenek, které pečeme 15 min na 180°C.
Po dopečení jsou sušenky měkké, ztuhnou chladnutím.
Jak zjistíte, zda jsou dopečené? Podívejte se, zda jsou ze spoda zlatavé.
Dobrou chuť 🙂