Sušenky

Množství na jeden plech

  • 1 hrníček o objemu 200 ml
  • 1 hrníček xylitolu (třtinového cukru)
  • 125g másla
  • 1 vejce
  • 1,5 hrnku jemných ovesných vloček (mix vloček)
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek kokosu
  • 1/2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli
  • 100 g nasekané hořké čokolády
  • 1 plech
  • 1 arch pečícího papíru

Jsem fanda sušenek typu „Cookies“ , tedy pořádně křupavé máslovky.

Protože se snažím jíst zdravěji, oblíbila jsem si tyto vločkové. Nemám z nich takové výčitky a nebe v hubě taky umí vytvořit.

Přiděluji si 1-2 na den, spíše dopoledne.

Postup

Máslo nechám trochu povolit a utřu s cukrem, přidám vejce. Do vzniklé kaše postupně vmíchám všechny suché přísady v pořadí: vločky, mouka, vinný kámen, soda, sůl, kokos a jestli jste ji při krájení nesnědli, tak hořkou čokoládu

Výsledná směs má být taková, aby jste z ní rukama tvarovali placičky, takže ani tekutá ani sypká.

Na plech vytvořím cca 20 sušenek, které pečeme 15 min na 180°C.

Po dopečení jsou sušenky měkké, ztuhnou chladnutím.

Jak zjistíte, zda jsou dopečené? Podívejte se, zda jsou ze spoda zlatavé.

Dobrou chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *