Sušenky

Množství na jeden plech

  • 1 hrníček o objemu 200 ml
  • 1 hrníček xylitolu (třtinového cukru)
  • 125g másla
  • 1 vejce
  • 1,5 hrnku jemných ovesných vloček (mix vloček)
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek kokosu
  • 1/2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli
  • 100 g nasekané hořké čokolády
  • 1 plech
  • 1 arch pečícího papíru

Jsem fanda sušenek typu „Cookies“ , tedy pořádně křupavé máslovky.

Protože se snažím jíst zdravěji, oblíbila jsem si tyto vločkové. Nemám z nich takové výčitky a nebe v hubě taky umí vytvořit.

Přiděluji si 1-2 na den, spíše dopoledne.

Postup

Máslo nechám trochu povolit a utřu s cukrem, přidám vejce. Do vzniklé kaše postupně vmíchám všechny suché přísady v pořadí: vločky, mouka, vinný kámen, soda, sůl, kokos a jestli jste ji při krájení nesnědli, tak hořkou čokoládu

Výsledná směs má být taková, aby jste z ní rukama tvarovali placičky, takže ani tekutá ani sypká.

Na plech vytvořím cca 20 sušenek, které pečeme 15 min na 180°C.

Po dopečení jsou sušenky měkké, ztuhnou chladnutím.

Jak zjistíte, zda jsou dopečené? Podívejte se, zda jsou ze spoda zlatavé.

Dobrou chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *