Vaječňák bez vajec

Vánoce domácího vaječňáku si neumím představit. Když mi bylo necelých 15 let, přišel můj starší bratr domu s receptem, který našel doslova na ulici a musím říct, že se u nás usadil, zkusila jsem nahradit 4 syrová vejce Vajahitem a mňam. V původním znění je ještě jedna položka a to 250 g moučkového cukru, nepřidávám, nejsem sebevrah.

1 slazené kondenzované mléko, 2 neslazená kondenzovaná mléka, 4 polévkové lžíce Vajahitu (nebo jen sojové hladké mouky), 160 ml vody, rum dle chuti.

Všechny přísady slijeme do větší nádoby a ručním mixérem prošleháme, ochutíme rumem, plníme do lahví, výsledné množství je něco malinko přes litr.

DSCN2044

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *