Marokánky asi nejsou úplně tradiční velikonoční dobrota, ale my jsme na ně dostali chuť, takže pro přiblížení jsou alespoň ve tvaru zajíce 🙂
Zkusila jsem veganskou verzi a mohu jen doporučit.
- 200 ml vegan šlehačky
- 20 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 200 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra)
- 200 g směsi ořechů (100g kešu, 50g nesolených arašídů, 50g lískových ořechů) – nasekat na jemno
- na koupání zajíců ještě 100 g hořké čokolády
Jdeme na to:
V hrnci promícháme nejdříve smetanu s cukrem a moukou. Na mírném plameni ohříváme, když začne směs houstnout, přidáme ovoce a ořechy.
Hotovou kaši roztíráme přes formičku na pečící papír ve stejné vrstvě.
Zajíce pečeme 15 min na 200°C, pak snížíme teplotu na 180°C a dopečeme do zlatova. Moji zajíčci jsou už trochu do černa, ale i tak výborní 🙂
Nakonec vykoupeme zajíčkům záda v rozpuštěné čokoládě. Rozpouštím ve vodní lázni.
Jestli je nesníte hned jak čokoláda zatuhne, uchovejte je v chladu…dobrou chuť 🙂