Veganský agarový koláček

Venku jsou parné dny a já mám chuť na nějaký nedělní dezertík. Co upéct?

Cože péct v tomhle pařáku? Představa na infarkt. Taky bych si dala moučník bez mouky, aby nebyl těžký ……..

Na takovouto situaci je nejlepší kombinace raw základu a něčeho jemného navrch, jenže co?

Všude v časopisech se servírují cheescakeky a želatinové dorty se sušenkovým základem. Často jsou nazývány jako nepečené dorty? To mi řekněte, jak ty sušenky vznikají ???

No nebudu se rozčilovat a vytvořím opravdu nepečený zákusek navíc jen ze 4 ingrediencí 🙂

Připravte si: 100g kešu oříšků, 4 vypeckované datle, 400 ml ovesného mléka, 1 lžíci práškového agaru

Oříšky a datle namočte cca na 2 hodinky, pak sceďte, rozmixujte a natlačte do kulaté dortové formy ( 20 cm průměr), vyložené pečícím papírem. (ale není to nezbytně nutné, pokud vám nevadí, že si krájením můžete formu poškodit)

V kastrůlku smíchejte mléko s agarem. Důkladně rozmíchejte. Ve chvíli, se směs začne vařit, nalijte ji opatrně na oříškovo-datlový korpus a nechejte vychladnout. Aby byl dezertík v létě dokonalý, uchovávejte ho v lednici a před podáváním ozdobte čerstvým ovocem.

20150705_150559

Jedla jsem s jahodami a malinami a moc mi to chutnalo. Nejedná se o přeslazenou bombu.

Pokud si chcete život více osladit, pokapejte ovoce agávovým sirupem 🙂

Mňam a dobrou chuť přeje Bo

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *