Venku jsou parné dny a já mám chuť na nějaký nedělní dezertík. Co upéct?
Cože péct v tomhle pařáku? Představa na infarkt. Taky bych si dala moučník bez mouky, aby nebyl těžký ……..
Na takovouto situaci je nejlepší kombinace raw základu a něčeho jemného navrch, jenže co?
Všude v časopisech se servírují cheescakeky a želatinové dorty se sušenkovým základem. Často jsou nazývány jako nepečené dorty? To mi řekněte, jak ty sušenky vznikají ???
No nebudu se rozčilovat a vytvořím opravdu nepečený zákusek navíc jen ze 4 ingrediencí 🙂
Připravte si: 100g kešu oříšků, 4 vypeckované datle, 400 ml ovesného mléka, 1 lžíci práškového agaru
Oříšky a datle namočte cca na 2 hodinky, pak sceďte, rozmixujte a natlačte do kulaté dortové formy ( 20 cm průměr), vyložené pečícím papírem. (ale není to nezbytně nutné, pokud vám nevadí, že si krájením můžete formu poškodit)
V kastrůlku smíchejte mléko s agarem. Důkladně rozmíchejte. Ve chvíli, se směs začne vařit, nalijte ji opatrně na oříškovo-datlový korpus a nechejte vychladnout. Aby byl dezertík v létě dokonalý, uchovávejte ho v lednici a před podáváním ozdobte čerstvým ovocem.
Jedla jsem s jahodami a malinami a moc mi to chutnalo. Nejedná se o přeslazenou bombu.
Pokud si chcete život více osladit, pokapejte ovoce agávovým sirupem 🙂
Mňam a dobrou chuť přeje Bo