Jackfruit v tortile

Není to tak, že k naplnění tortily potřebujete zabít ovocnéha Jacka. Jackfruit je ovoce 🙂 Trochu jsem ho představila v článku Jackfruit nebo-li chlebovník.

Tady bych už ale ráda zmínila můj oblíbený recept, protože to prostě stojí za ochutnaní.

Protože Jackfruit sám o osobě není chuťově výrazný je nutné ho marinovat. BBQ marináda byla první, kterou jsem vyzkoušela a zůstanu ji věrná. Chutná výborně, je mírně pikantní, má krásnou barvu a …..

Co budeme potřebovat?

  • 2 plechovky Jackfruit (á 400 ml)
  • rajčatový protlak
  • 1 nasekané cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 PL jablečného octa
  • 2 PL dijónské hořčice
  • 4 PL sojové omáčky
  • 4 PL javorového sirupu
  • 4 čl uzené papriky
  • 1 čl soli
  • 1 čl mletého pepře
  • 1 lžička chilli

Jackfruit vyndejte z plechovek do síta a propláchněte z nálevu.

V míse smíchejte zbylé ingredience. Do vzniklé marinády Jackfruit natrhejte. Nebojte se velkých semen, jsou měkká. Směs promíchejte a nechte minimálně 20 min odležet.

Většinou si Jackfruit nakládám přes noc, chutná výborně a zamezím nestíhání 🙂

Na rozehřátém oleji směs restujte cca 10 min a podávejte.

Tortily navlhčete pod tekoucí vodou a položte na talíř. Přebytečnou vodu osušte. Jako první klaďte po celém povrchu listy salátu (zabrání promočení tortily šťávou z restované směsy). Na listy salátu již navrstvěte hotovou směs a tortilu zaviňte.

Fantazii se meze nekladou v klidu si přidejte další zeleninu, jako rajčata, feferonky …

Dobrou chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *