Je to taková náhrada pečiva, výživnější a náročnější na kousání, ale velmi jednoduchá na přípravu.
1 šálek lněných semínek propláchneme a namočíme do 3 šálků vody přes noc. Ráno vzniklý sliz promneme mezi prsty a propláchneme, necháme přes den v sítku okapat. 1/2 hodiny před tvořením placek si namočíme 6 ks sušených rajčat, po uplynutí času je nakrájíme na malé kousky a vmícháme do slizu. Lžící tvarujeme placičky na pečící papír a necháme usušit, pokud sušíte při teplotě do 42°C zanechá si váš výtvor veškeré enzymy a bude pro vás velmi prospěšný. Pokud na to nemáte nervy a nechce se vám čekat 2 dny (při absenci sušičky), sušte v troubě.
Výborná příloha k pomazánkám, nebo jako náhrada chipsů. Jedla jsem je i s jarní cibulkou a byl to chuťový zážitek. Zkoušeli jste s něčím jiným?