Kapustový gratin

Zapečená kapusta může nahradit běžnou přílohu. A tahle dobrota nahradí i hlavní chod 🙂

Inspiraci jsem našla v krásné knize Kuchařka ze Svatojánu od Evy Francové, kterou mi nadělil Ježíšek.

1/4 kapusty,2 lžíce sójové omáčka Shoyu, 2 lžíce oleje, 1 hrnek nastrouhaného sýra výraznější chuti, 2 hrnky drcených vloček, hrst sušeného dobromyslu.

DSCN2195DSCN2193

 

Dno kastrůlku potřeme lžící oleje, vložíme kapustu, zalijeme do 3/4 vodou a přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vaříme 15 min. Scedíme, vývar budeme ještě potřebovat. V míse smícháme vločky, strouhaný sýr a dobromysl. 1/2 směsi promícháme s kapustou a dáme do vymazané zapékací mísy. Do druhé poloviny směsi přidáme lžíci oleje a přilijeme trochu vývaru, aby nám vznikla kaše, kterou rozprostřeme na kapustu. Pečeme do zlatova na 170°C.

Jedla jsem to jako přílohu ke Kroupám s cizrnou a hrachem, ale může to být i jako hlavní chod se zeleninovým salátem.

 

 

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře