Čočkový salát z čočky Beluga

Máte rádi čočku? Nebo se snažíte zařadit ji do jídelníčku, ale moc vám to nejde?

Čočka Beluga má krásnou černou barvu, která se neztratí ani po uvaření. Obsahuje hodně vlákniny, chutná i samotná a je hotová za 25 minut bez namáčení.

Já z ní ráda připravuji saláty, tento je na kyselo.

Připravte si

  • uvařená a vychladlá čočka Beluga
  • nakládané okurky (i zelenina ze sklenice, rozkrájela jsem mrkev i cibuli)
  • syrová cibule

Cibuli a zeleninu nakrájejte na jemno v takovém množství jaké máte uvařené čočky.

Místo dresingu použijte nálev ze zeleniny. Salát nemá plavat, jen neoschnout. Osolte a opepřete dle chuti.

Takto je salát vhodný i pro vegany.

Pokud vmícháte do salátu trochu majonézy přijde vám jako bramborový salát 🙂 Lze použít i sojanézu.

Dobrou chuť 🙂

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *