Tento pokrm mně provází už několik let, objevila jsem ho v malé čínské kuchařce, zkusila jsem ho poprvé uvařit v 15ti letech a loučit se s ním nehodlám. Je to i výborná směs na topinky.
1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky Tamari, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného zázvoru, 1 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce nesolených arašídů.
Cibuli nakrájíme na půlkroužky a na pánvi na oleji restujeme, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Restujeme za stálého míchání asi 8 minut, úplně nakonec vlijeme do směsi ocet, Tamari a nasypeme koření, promícháme, přisypeme arašídy, promícháme a odstavíme z plotny. Podáváme s rýží nebo jak mámě chuť.