Kořenová zelenina po čínsku

Tento pokrm mně provází už několik let, objevila jsem ho v malé čínské kuchařce, zkusila jsem ho poprvé uvařit v 15ti letech a loučit se s ním nehodlám. Je to i výborná směs na topinky.

1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky Tamari, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného zázvoru,        1 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce nesolených arašídů.

Cibuli nakrájíme na půlkroužky a na pánvi na oleji restujeme, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Restujeme za stálého míchání asi 8 minut, úplně nakonec vlijeme do směsi ocet, Tamari a nasypeme koření, promícháme, přisypeme arašídy, promícháme a odstavíme z plotny. Podáváme s rýží nebo jak mámě chuť.

 

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *