Kořenová zelenina po čínsku

Tento pokrm mně provází už několik let, objevila jsem ho v malé čínské kuchařce, zkusila jsem ho poprvé uvařit v 15ti letech a loučit se s ním nehodlám. Je to i výborná směs na topinky.

1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky Tamari, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného zázvoru,        1 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce nesolených arašídů.

Cibuli nakrájíme na půlkroužky a na pánvi na oleji restujeme, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Restujeme za stálého míchání asi 8 minut, úplně nakonec vlijeme do směsi ocet, Tamari a nasypeme koření, promícháme, přisypeme arašídy, promícháme a odstavíme z plotny. Podáváme s rýží nebo jak mámě chuť.

 

 

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *