Rychlé celozrnné brownies s carobem

Brownies, to je mezi dezerty kapitola sama pro sebe.

20150621_164043

Ochutnala jsem několik receptur. Vždy je proklatě čokoládové.

Vyznačuje se různorodou konzistencí: někdy je mokré a po zmáčknutí lžičkou máte pocit, že z něho čokoláda přímo teče, někdy je suché, takže musíte každé sousto zapíjet a někdy něco mezi tím.

Pohled na něj říká, to je určitě pracné…..

Znám recept na pracnější brownies, kdy tavíte máslo s čokoládou ve vodní lázni….

Když jsem, ale vyzkoušela recept, na který jsem narazila v muffinovém období, upravila ho, vzniklo rychlé a chuťově výborné brownies, mňam.

Vyzkoušejte, zabere cca 30 minut i s pečením.

2 hrnky celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek karobu (nebo kakaa), 1 čajová lžička vinného kamene (nebo kypřícího prášku), 2 vajíčka, 1 hrnek horké vody

Zapněte troubu na 160°C. Kulatou koláčovou formu vymažte tukem.

V míse promíchejte vajíčka, cukr, olej a kakao, tak aby se cukr trochu rozpustil. Nijak dlouho nešlehejte. Přidejte suché ingredience a podle konzistence přilévejte teplou vodu. Těsto má mít hustou tekutou konzistenci.

Naplňte formu a pečte cca 20 minut v předehřáté formě, těsto zkuste tzv. na špejli.

20150621_164031

Koláč můžete ještě vyluxusnit přidáním nalámané tabulky čokolády do těsta 🙂

20150624_045808

Upozorňuji pečte než přijde návštěva, hrozí nebezpečí, že se jí koláč nedočká.

Dobrou chuť Bo

Autor

Bo

Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *