Agáve sirup jedna z nejlepších náhrad cukru

 Už jste o něm slyšeli ? Nebo jste ho dokonce ochutnali? Svoji zlatavou barvou připomíná tekutý med, chuťově se, ale jako jediný nejvíc podobá rafinovanému cukru.

Proto se stal oblíbenou náhradou v běžných receptech dnešní doby.

20150613_183156

Pochází z Mexika z modré agáve, její nektar se fermentuje a pak se z něj vyrábí tequila. Nefermentovaná agávová šťáva je vynikající zdroj snadno stravitelných pomalu uvolňujících sacharidů a stopových minerálů.

Má nízký glykemický index 22, je tedy jako sladidlo vhodný i pro diabetiky, ale nic se nemá přehánět.

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 360 kcal/1507 kJ
Proteiny 0 g
Tuky 0,2 g
Sacharidy 90 g

Vyzkoušejte ho, stojí za to ho zařadit místo cukru, třeba na ovoce, do čaje ………… Koupit se dá ve zdravé výživě, v dm, kdekoliv. já ho kupuji tu.

Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře