Luxusní rebarborový koláč

Rebarbora, rostlina, která zraje v červnu a chutná trochu jako kyselejší jablko. Bujaře roste do podzimu, ale to už dřevnatí. Proto neváhejte a upečte si teď v červnu výborný koláč. Podle úrody ho stihnu většinou 2x 🙂

1kg rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme do mísy a zasypeme třtinovým cukrem, necháme přes noc v lednici. Rebarbora změkně a pustí hodně šťávy.

20150612_204449

Těsto: 1 vejce, 100g másla, 250g celozrnné špaldové (nebo pšeničné) mouky, 2 lžíce bílého vína (nebo jablečného džusu), 1 lžíce vinného kamene (2 lžičky prášku do pečiva)

vypracujeme těsto, které necháme v potravinové fólii v lednici min 30 min odpočívat, do vymazané kulaté formy ho vložíme tak, abychom měli okraje, koláč vysypeme scezenou rebarborou, pečeme přikryté pečícím papírem na 160°C cca 40 min.

20150613_090832

 1 vejce, 1 čajová lžička skořice, 200 ml smetany ( já jsem použila kokosové mléko, mňam)  

vyšlehanou směs vlijte do středu koláče na rebarboru, pozor ! nepřelijte,

20150613_094405

posypte plátkovými mandličkami 

a pečte ještě asi 20 minut do zlatova a do stuhnutí směsi

20150613_113103

Výsledek ? U nás se po něm zaprášilo 🙂 Musím zvážit většího záběru naší zahrady rebarborou.

Dobrou chuť 🙂 Bo

Tagy:
Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře