Koupili jste si někdy burákové máslo a všimli jste si na etiketě, co všechno kromě burských ořechů je uvnitř? Glukózový sirup, sůl…… a kde jsou ty arašídy?
Recept je přitom tak jednoduchý, koupíte si pytlík nesolených burských ořechů a loupete (tady v té fázi je důležité udržet se a nezobat s frekvencí odpovídající loupaní). Oloupané ořechy rozprostřete na teflonovou pánev a při střední teplotě za občasného míchání sledujete, kdy se začnou trochu potit :). Teplé nasypete do mixéru a mixujete do požadované hladkosti. Pokud chcete tzv. „crunchy“ tak si nechte pár buráčku na pánvi a přidejte je do mixéru až na konec. Máslo si můžete ochutit jak chcete, já ho nechávám jak je. Nejčastěji používám při snídani smíchané se lžičkou mletého lněného semínka, to je pro mě lahoda.