Mám ráda sušenky. Tyhle jsou bez mouky a ještě k tomu moc chutné. Prostě lupínky, které se hodí jako svačina nebo zdroj energie během sportovní aktivity.
Zajímavé jsou v kombinaci s ovocem 🙂
2/3 šálku sezamových semínek, 1/3 šálku agávového sirupu, 1/4 šálku nastrouhané citrónové kůry (dejte přednost chemicky neošetřenému citrónu), 2 lžíce vloček z řasy dulse nebo nori, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy
Předehřejte troubu na 150°C.
Všechny přísady rozmixujte. Lehce vymastěte plech dalším kokosovým olejem. Rozetřete na plech do vrstvy, která vám vyhovuje. Nožem si vyznačte čáry podle nichž po upečení lupínky nalámete.
Pečte min. 20 minut, nebo trochu do zlatova. Nechte vychladnout a podle vyznačených zářezů nalámejte.
Tento úžasný recept je z knihy Thrive diet od Brendana Braziera v češtině vyšla v překladu jako Vegan v kondici.