Doba velí, snížit procento mouky v našem jídelníčku.
Svěsíme tedy hlavu a zkusíme zapomenout na křupavý rohlíček z pšeničné mouky namazaný vrstvou máslíčka.
V obchodech se dají pořídit žitno-pšeničné chleby, žitné chleby, kváskové chleby ( ty si oblibte!).
Při nákupu mi právě do oka padla kostka chleba s nápisem „Čistozrnný“ , výzva, šup do košíku.
Doma hodím tašky na zem a protože mám hlad vytahuji svůj nový možná průlomový model, který nadšeně zařadím do jídelníčku nejen mého, ale i celé rodiny. Po uříznutí mé srdce stále plesá, ta hromada semínek, to bude lahoda.
Vypadá krásně, mažu máslíčkem a chutnám………………..no a je přesně takový jak vypadá, tedy zrnitý, chuť je mírně nasládlá složením semínek, je mi jasné, že doma ho neprosadím, ale já jsem z jeho konzumace měla zážitek.
Určitě je vhodnou variantou pro běžné pečivo, pokud na něho narazíte, směle do ochutnávky.