Sušenky s burákovým máslem

Zatím jsem se neodvážila použít burákové máslo jen tak na chleba a obložit si ho pokrájeným banánem. Myslím, že to v životě nepotřebuji, ale sníst ho jen tak lžičku ,hmm……..

Pamatuju si s dětství na sušenky v tyrkysovém obalu, byla to kolečka hustě posypaná arašídy a cukrem a byla výborná. Vybavujete si je taky? Název neznám, ale v regálech se přestaly vyskytovat po roce 1989. Škoda jich.

Jednou jsem si koupila kuchařku, kde byl recept na sušenky z arašídovým máslem. Zůstala jsem tomuto receptu věrná, jen jsem vyměnila mouku a cukr 🙂

125g měkkého másla, 150g hrubého burákového másla (crunchy), 180g přírodního cukru, 1 vajíčko, 150g celozrnné špaldové mouky, 1 čajovou lžičku vinného kamene, špetku soli, 75g nesolených nahrubo nasekaných arašídů

Promícháme cukr, obě másla a vejce do pěny. Přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme těsto, které zabalené v potravinové fólii, necháme v lednici cca 30 minut odpočinout.

Na vymazaný plech tvoříme sušenky lžící nebo rukama vytvarujeme kuličku, kterou na plechu mírně zplácneme.

Pečeme ve vyhřáté troubě, při 160°C asi 15 minut. Sušenky nechte na plechu trochu vychladnout, horké jsou příliš křehké. Snad vás ta arašídová chuť pohltí stejně jako mě. Mňam, s chutí do nich.

20150628_101831

Dobrou chuť 🙂

Tagy:
Bo
Jsem nadšený konzument zdravého jídla, věřím, že to co jíme, má na náš zdravotní stav vliv z 90%. Proto pomáhám druhým ozdravit jejich jídelníček nenásilnou formou, odměnou je pro mě, že se cítí lépe. Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde Zajímá Vás můj příběh? Přečtěte si ho zde >> Něco o mně si přečtěte zde >>
Komentáře